Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Καλή χρονια...

και χρόνια πολλά σε όλους! Πέρασε αρκετός καιρός απο την τελευταία φορά που σας έγραψα (και μετά σας έγραψα αλλιώς ;p )

Παρέλαβα παραμονή πρωτοχρονιάς το Acer Aspire One A110L, με linux. 239euro, πολύ καλή τιμή! Η διανομή linux (linpus lite), είναι πολύ παραμετροποιήσημη! Μήν φοβηθήτε οτι σας γελάσανε όταν το ανοίξετε για πρώτη φορά! Με λίγο κόπο, γίνεται κανονικότατη διανομή, και ανοίγει σε λίγα δευτερόλεπτα (και γι'αυτό την κράτησα, αλλιώς θα έβαζα ubuntu ή windows).
Βέβαια τα 8mb της κάρτας γραφικών με τα 512mb της RAM δέν το καθιστούν ένα laptop για το τελευταίο παιχνίδι της αγοράς, αλλά...
Η Acer, φρόντισε να ενσωματώσει κάποια βασικά, και ψάχνοντας στο internet μπορείτε να βρείτε πολλά αξιόλογα που θα παίζουν κανονικά!

Επίσης με λίγο ψάξιμο, μπορείτε να παίξετε τα γνωστά Metal Slug, Tetris, Puzzle Bobble κλπ, χρησιμοποιόντας το... MAME! Δεν παίζουν όλα σωστά, αλλα είναι μιά χαρά...

Εάν ξεκινήσετε να βάλετε μία άλλη διανομή linux, ή γενικότερα, διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, ίσως μείνετε με το... ένα σας, στο χέρι... Μήν βιαστείτε να το επιστρέψετε στην acer για να σας το φτιάξουν! Πάρτε τηλέφωνο στην acer και θα σας στείλουν οδηγίες με email για το πώς να το διορθώσετε. Εάν αρνηθούν να κάνουν κάτι τέτοιο, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό: http://macles.blogspot.com/2008/08/acer-aspire-one-bios-recovery.html (σύντομα έρχεται η μετάφραση στα Ελληνικά, εάν σας ενδιαφέρει).

Στο παρόν ιστολόγιο θα φιλοξενηθούν πολλοί οδηγοί μετεφρασμένοι στα Ελληνικά ;)

Άντε λοιπόν, καλή μας χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: